Revoluţionarii cer la uşa PSD indemnizaţiile promise. Ponta dă vina pe Boc

Circa 30 de membri ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor (BNR) fac scandal, luni, în faţa sediului central al PSD, cerându-şi înapoi indemnizaţiile tăiate de Guvernul Boc şi promise de Guvernul Ponta. Ei le reproşează celor din conducerea PSD că i-au ţinut degeaba în frig în ianuarie-februarie anul acesta, când au dat jos guvernele PDL, iar acum nu-i mai bagă în seamă. Iniţial, premierul Victor Ponta l-a trimis la înaintare pe Ion Iliescu, dar acesta a fost huiduit. Apoi a făcut o declaraţie publică, în care l-a acuzat pe fostul premier Emil Boc că, în timpul guvernării sale, s-au dat mii de certificate false de revoluţionar, şi că până la curăţarea listelor trebuie să mai aştepte.

Preşedintele de onoare al PSD le-a spus însă că nu mai sunt bani. “Acum Guvernul caută soluţii, dar nu are prevederi bugetare pe acest an”, le-a spus Iliescu.

Revoluţionarii au luat foc: “Nu ne interesează!”, i-au replicat ei.

“Băi, vă interesează sau nu, este un calcul”, le-a spus Iliescu. “Meşter caută soluţii. Cine vă incită împotriva lui Meşter? Este singurul om care caută soluţii cu corectitudine. El a început să discute cu asociaţiile. Tu îmi spui mie? Eu discut cu el concret”, a spus Iliescu.

Departe de a se linişti, protestatarii l-au admonestat pe Iliescu, folosind un limbaj foarte agresiv şi afişând gesturi violente.

Pensia lui Iliescu, invocată

“Cât aveţi pensie? Aveţi 100 de milioane (lei vechi – n. red.) pe lună?”, l-a întrebat un revoluţionar.

“Vorbeşti prostii, am 6.000 de lei!”, a replicat Iliescu.

„Da? Da’ de ce nu are şi revoluţionarul ăla 1.000 de lei? De ce nu?”, a continuat revoluţionarul.

Iliescu a plecat, aruncându-le: “Asta e o porcărie ceea ce faceţi voi!”.

Ulterior a fost chemată Salvarea, pentru că la 3 dintre revoluţionari li s-a făcut rău. Ceilalţi au continuat să strige în faţa sediului partidului lozinci împotriva lui Iliescu, cerându-i demisia din PSD, dar şi pe a lui Sorin Vintilă Meşter din cea de şef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor.

Bombă cu ceas

Victor Ponta a declarat, înainte de şedinţa BPN a PSD, că situaţia actuală a revoluţionarilor reprezintă o bombă cu ceas lăsată de guvernarea PDL, alături de alte astfel de bombe cu ceas pe care urmează să le prezinte presei.

“Au făcut mii de aşa-zişi revoluţionari cei de la PDL. Au dat mii de certificate false – pedelistul lor e în închisoare acuma, cred – însă cei care au rămas pe afară dintre cei care şi-au primit certificate false vor bani, şi ei cred că nu o să le dăm bani celor care nu merită în mod legal. Evident că am cerut, şi voi insista, Secretariatul de stat pentru revuluţionari să facă ordine şi să anuleze miile de certificate false pe care PDL le-a eliberat în speranţa că vor avea sprijin de stradă şi că vor folosi aceşti oameni în bătălia politică”, a spus Ponta.

“O să prezint şi la presă o informare, la 5 luni de mandat în fruntea Guvernului: sunt 15 bombe cu ceas pe care le-am moştenit de la pedelişti. O să vedeţi acolo că cea mai neagră aşteptare a noastră asupra a ceea ce vom primi de la guvernele PDL a fost îndeplinită, fie că vorbim de ce am găsit la Poştă, Hidroelectrica, Oltchim, la sănătate, educaţie, la armată, peste tot numai şi numai găuri, la indemnizaţia pentru mame, pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi şi inclusiv nemulţumirile pe care le puteţi vedea în faţa sediului (protestele revoluţionarilor, n. r.)”, a adăugat Ponta.

Protestul revoluţionarilor continuă cu ameninţări că 53 dintre ei vor intra în greva foamei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.