SF pentru o a 3-a bandă de circulaţie pe DN 7 Valea Oltului

CNADNR a semnat în 16 iunie, cu SC EGIS România SA, contractul de elaborare a Studiului de Fezabilitate (SF) pentru realizarea benzii 3 de circulaţie pe DN 7, sectorul Boiţa – Veştem, în scopul creşterii capacităţii şi fluenţei traficului rutier pe Valea Oltului.

Valoarea contractului este de 128.920 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din transferuri de la Bugetul Statului pentru cheltuieli de investiţii.

Durata de implementare a proiectului este de 4 luni.

CNADNR informează că este vorba despre „studierea posibilităţii amenajării unei benzi suplimentare necesare pentru creşterea capacităţii de trafic pe tronsonul aflat pe Valea Oltului”.

„DN 7 (E68) este un drum naţional european care face legatura între judeţele Râmnicu Vâlcea şi Sibiu, traseul urmând cursul Văii Oltului traversând de la sud la nord Carpaţii Meridionali, DN 7 încadrându-se în categoria drumurilor naţionale principale ce leagă Bucureştiul de oraşul Nădlac”, argumentează reprezentanţii CNADNR.

Ei mai spun că “acest SF s-a impus având în vedere că acest drum este deschis traficului internaţional iar intensitatea traficului pe DN 7 este în continuă creştere, cât şi datorită faptului că drumul face legatura între două importante autostrăzi, Bucureşti-Piteşti şi Sibiu-Nădlac”.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.