Stefan Roseanu, noul director al CFR Calatori

Stefan Roseanu, cofondator al Club Feroviar – organizatie ce sprijina si promoveaza transportul public pe sina, la nivel national si international – a fost numit de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, in functia de director al CFR Calatori. El ii ia locul lui Dorin Maier, numit la conducerea institutiei in iulie 2011, de catre fostul ministru Anca Boagiu.

Noul director al CFR Calatori face parte si din Grupul de Lucru „Rail Strategy Platform”, convocat de vicepresedintele Comisiei Europene, Siim Kallas, grup ce a fost infiintat pentru a dezbate problemele sectorului feroviar european si a-l consilia pe vicepresedinte in vederea reformei sectorului feroviar pentru urmatorii ani.

Din anul 2007 si pana in prezent, Stefan Roseanu a fost secretar general al Asociatiei Industriei Feroviare din Romania (AIF), organizatie ce isi propune sa contribuie semnificativ la cresterea notorietatii transportului pe sina si dezvoltarea industriei feroviare autohtone.

Dintre cele mai recente evenimente organizate de Club Feroviar mentionam Summitul feroviar al Moldovei – in colaborare cu “Calea Ferata din Moldova” -, ce a avut loc saptamana trecuta si a prilejuit intrarea in scena a noului automotor modernizat in Romania.

Club Feroviar, organizatie nonguvernamentala, de drept privat, actioneaza ca o platforma integrata de comunicare adresata organizatiilor din domeniul feroviar, transportului multimodal si transportului public. Misiunea sa este de realizare in Spatiul Extins al Marii Negre (SEMN) a unui transport feroviar integrat, competitiv si orientat catre client.

Clubul Oamenilor de Afaceri Club Feroviar este centrul diplomatiei sectorului feroviar si de transport public. Cu principalul scop imbunatatirea competitivitatii in sectorul feroviar si transportului public, Clubul cuprinde grupuri de consultanta strategica, stiintifica si tehnica, ce ofera consultanta autoritatilor din domeniu. Documentele si studiile publicate abordeaza problemele cu care se confrunta companiile feroviare, si alcatuiesc cadrul unei strategii de dezvoltare durabila a cailor ferate.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.