Sub 60% dintre soferii de microbuze si autobuze isi pun intotdeauna centura de siguranta

Un studiu efectuat la nivel national in randul participantilor la trafic releva ca numai 59,1%  dintre soferii de microbuze sau autobuze poarta intotdeauna centura de siguranta in timpul conducerii vehiculului, 18,1% deseori, in timp ce 7,2% nu o poarta niciodata. Cum insa rezultatele cercetarii s-au facut pe baza raspunsurilor celor chestionati de Politia Rutiera, este de asteptat ca unii soferi sa nu fi fost tocmai sinceri, astfel ca procentul ar putea fi mai mare. In randul soferilor de camion sau de autoutilitara chestionati, 3,4% nu poarta niciodata centura de siguranta.

Majoritatea conducatorilor de motocicleta sau de scuter obisnuiesc sa poarte casca de protectie in timpul deplasarilor, si numai 1,4% afirma ca nu fac asta niciodata.

Studiul a fost realizat in perioada 4 – 25 aprilie, in colaborare cu Profiles International. Chestionarul a cuprins 41 de intrebari si a fost aplicat unui numar de 4.346 de persoane.

Directia Rutiera din IGPR efectueaza de joi pana sambata, la nivel national, o actiune de verificare in trafic a portului centurii de siguranta. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.