Tronsonul Gilau-Nadaselu, la licitatie

CNADNR scoate la licitatie lucrarile de proiectare si construire a tronsonului Gilau – Nadaselu din Autostrada Transilvania, de 8,7 km si cu valoare estimata cuprinsa intre 316,7 milioane lei (73,1 milioane euro) si 348,3 milioane lei (80,4 milioane euro), fara TVA. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 21 martie 2012.

Potrivit unui anunt al CNADNR, contractul vizeaza proiectarea si constructia Autostrazii Transilvania pe sectorul 3a, Cluj Vest (Gilau) – Mihaiesti (25,5 km), tronsonul 3a1 km (8,7 km) iar termenul pentru finalizarea contractului, finantat de la bugetul de stat, va fi de 6 ani de la data atribuirii.

Constructorul va fi selectat prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut. “Ofertantul isi va intocmi propunerea financiara raportandu-se la valoarea estimata a contractului si nu la valoarea estimata totala, care include si eventualele lucrari/servicii similare ce pot aparea pe parcursul implementarii contractului”, se arata in anuntul CNADNR.

Compania americana Bechtel a construit din Autostrada Transilvania 52 km, din totalul de 415 km, contractul incheiat in 2004 fiind renegociat anul trecut. Astfel, Guvernul a decis ca lucrarile sa fie continuate de Bechtel numai pe tronsoanele deja incepute, reprezentand 118 km, iar restul tronsoanelor sa fie scoase la licitatie pentru a obtine si finantare europeana.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.