Vasile Cepoi a demisionat, Raed Arafat devine ministru al Sănătăţii

Vasile Cepoi a demisionat, luni, din funcţia de ministru al Sănătăţii, iar Raed Arafat a preluat prerogativele ministeriale, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, care precizează că prim-ministrul Victor Ponta a acceptat demisia lui Cepoi şi numirea lui consilier de stat al primierului, pe probleme de Sănătate. Medicul Cepoi a fost şi secretar de stat în Guvernul Boc, numit în ianuarie anul acesta, când a izbucnit scandalul cu Raed Arafat, pe tema noii Legi a sănătăţii. El a declarat săptămâna trecută că se doreşte schimbarea lui tocmai pentru a nu implementa mult aşteptata lege. 

Demisia vine pe fondul acuzelor de săptămâna trecută ale Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), conform cărora Vasile Cepoi s-a aflat în conflict de interese pe vremea când a deţinut funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Fostul ministru al Sănătăţii se mai face vinovat, potrivit ANI, de infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al DSP Iaşi.

Iniţial, Guvernul a anunţat că “domnul Vasile Cepoi se va prezenta la Parchetul General pentru a-şi prezenta punctul de vedere în acest caz” şi “îşi va pierde poziţia de ministru în Guvernul României dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz”.

La puţin timp, premierul Victor Ponta a declarat că nu va mai aştepta o hotărâre judecătorească definitivă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.