Verdict provizoriu în cazul accidentului de autocar din Muntenegru

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a primit o soluţie provizorie a procurorilor din Muntenegru în cazul cumplitului accident de autocar în urma căruia 18 turişti români au murit şi 29 au fost răniţi. Verdictul urmează să fie confirmat de o instanţă, a anunţat, miercuri, procurorul general Tiberiu Niţu, fără a da însă mai multe amănunte în acest caz.

“Am primit mai multe acte medicale, rapoarte de necropsie, am primit procesul verbal de cercetare la faţa locului, o soluţie provizorie pe care ei au luat-o acolo, care trebuie confirmată de instanţa de judecată. Aşa este procedura în statul Muntenegru. În momentul în care vor avea o soluţie definitivă vom vedea ce măsuri vom lua noi, în ancheta noastră”, a precizat Niţu.

Procurorul general al României a adăugat că s-a finalizat traducerea documentelor transmise de anchetatorii din Muntenegru.

“Persoanele implicate în acel accident au fost sprijinite de noi, Ministerul Public, în limita competenţelor legale, pentru a-şi soluţiona probleme la companiile de asigurări”, a mai spus Tiberiu Niţu.

Un autocar cu turişti români s-a prăbuşit într-o prăpastie, în 23 iunie, în Muntenegru, iar în urma teribilului accident şi-au pierdut viaţa 18 persoane, iar alte 29, rănite, au fost aduse în ţară cu două aeronave militare, în 25 iunie, şi internate la spitalele Universitar, Floreasca, Elias şi Bagdasar-Arseni.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie efectuează o anchetă în acest caz, sesizându-se din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, şi a cerut sprijinul autorităţilor din Muntenegru.

Anchetatorii muntenegreni au stabilit că autocarul se deplasa cu o viteză de 80 km/h, de două ori mai mare decât limita admisă pentru acest sector de drum, potrivit datelor înregistrate de tahograf, citate de presa locală.

Însă clarificări nu au venit din partea autorităţilor, cazul fiind dat uitării, practic, după 3 săptămâni.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.