Viasat Group a preluat Cefin Systems Romania

La finalul lunii iunie, una dintre companiile fruntase din domeniul telematic european, Viasat Group, a achizitionat 54,55% din actiunile Cefin Systems Romania, companie ce activeaza pe piata romaneasca in domeniul produselor de monitorizare GPS, dedicate flotelor auto.

Cele doua parti sunt companii cu renume pe segmentul lor de business, Cefin Systems Romania oferind servicii integrate bazate pe tehnologie GPS, care permit o gestiune precisa a flotelor auto. Solutiile se adreseaza mai multor domenii, precum transport, distributie, constructii, servicii, vanzari etc. Viasat Group Italia, activeaza pe piata solutiilor telematice de peste 40 de ani, avand in portofoliu peste 500.000 clienti, compania fiind prezenta in tari precum Italia, Anglia, Spania si Romania. Produsele din portofoliul Viasat Group au aplicatii in securitate, asigurari si gestiune flote.

CS Fleet in reteaua telematica internationala

Piata din Romania este un segment care promite. Strategia noastra, atunci cand investim pe piete straine, este sa abordam exclusiv societati care au un management puternic la nivel local si care sunt capabile sa se dezvolte. Avem nevoie de parteneriate viabile. Eficienta si siguranta sunt cuvintele de ordine ale grupului nostru. In Romania, colaboram cu Cefin Systems de foarte multi ani, iar acest lucru a facut ca procesul de achizitie sa decurga mult mai usor”, a declarat Massimo Getto, vicepresedintele Viasat Group si presedintele Viasat Cefin Systems Romania. La randul sau, directorul general al Cefin Systems Romania, Cati Mocanu, a precizat ca fuziunea cu Viasat Group s-a produs tocmai datorita faptului ca, dintotdeauna, cele doua companii au avut acelasi concept despre calitatea si fiabilitatea serviciilor oferite clientilor, acestea fiind prioritatea numarul unu in procesul de vanzare. „Suntem mandri sa confirmam ca, dupa aproape 10 ani de colaborare, Cefin Systems a devenit un membru al «familiei» Viasat, lider pe piata de telematica mondiala. Acest parteneriat deschide noi oportunitati pe piata romaneasca de telematica, in special pentru solutiile GPS adresate firmelor de asigurari. Suntem incantati si, totodata, pregatiti pentru a raspunde tuturor provocarilor, alaturi de noii nostri parteneri de la Viasat Group”, a declarat Cati Mocanu, directorul general al Cefin Systems Romania.

Planul de dezvoltare

Achizitionarea pachetului de actiuni de catre Viasat Group Italia de la Cefin Systems Romania a fost gestionata de Nash Advisory, companie care a coordonat actiuni similare in numele Viasat si in Spania si Regatul Unit. Dar planurile companiei Viasat sunt mult mai vaste. Achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al Cefin Systems Romania este prima etapa a planului de dezvoltare pe piata de profil din Europa de Est, unde grupul italian intentioneaza sa investeasca, in urmatorii 3 ani, intre 10 si 15 milioane de euro. „Viasat Group are aproximativ 500.000 de dispozitive instalate pe vehiculele din toata Europa. In 2014, cifra de afaceri a companiei a fost de 45 milioane de euro, iar prognozele pentru acest an anticipeaza o cifra de afaceri de 55 milioane de euro. Pana la finele lui 2015, intentionam sa facem alte 3 achizitii in Europa, pentru ca piata ofera noi oportunitati. Clientii nostri sunt globali si au nevoie de parteneri globali”, a afirmat Massimo Getto, vicepresedintele Viasat Group si presedintele Viasat Cefin Systems Romania. Internationalizarea Viasat Group este un proces continuu. A inceput in 2013, o data cu crearea Viasat Servicios Telemáticos in Spania si a continuat in 2014 cu achizitionarea a 70% din Enigma Vehicle Systems Limited, lider pe piata telematica din Marea Britanie.

Primul „rod“ al parteneriatului

Potrivit oficialilor Cefin Systems Romania, in viitorul apropiat, compania, alaturi de partenerii italieni, va lansa pe piata un produs inovativ bazat pe tehnologia GPS, dar special conceput pentru firmele de asigurari auto. „In prezent suntem in faza de cercetare si testare pentru un nou produs destinat zonei de asigurari. Situatia dificila in care se afla aceasta piata impune o solutie corecta de gestiune. Incercam sa dezvoltam un serviciu inovativ, performant, adresat in mod direct managementului companiilor de asigurari, nu doar asiguratului final. Dorim sa venim cu o solutie viabila pentru tot ce inseamna aceasta zona. Beneficiem de experienta in materie a partenerilor nostri de la Viasat. Este o directie pe care ne vom axa in forta pe viitor si speram ca produsul nostru sa intre pe piata asigurarilor din Romania inainte de 2017”, a spus Cati Mocanu, directorul general al Cefin Systems Romania.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.