Zgonea a detronat-o pe Roberta la Camera

Valeriu Zgonea (PSD) este, de marti, ora 22.55, noul presedinte al Camerei Deputatilor, detronand-o pe Roberta Anastase (PDL) dupa 3 ani si jumatate se suprematie. Intr-un tavalug al deciziilor, USL a maturat tot in cale: l-a schimbat pe Vasile Blaga (PDL) de la presedintia Senatului cu Crin Antonescu (PNL), l-a inlocuit pe Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, cu Valer Dorneanu (PSD) si a numit noi sefi la TVR si Radio.

Roberta Anastase a fost revocata din functia de presedinte al Camerei Deputatilor cu 169 de voturi “pentru” si 1 “impotriva”. PDL a acuzat ca sedinta extraordinara este convocata ilegal, intrucat ar fi trebuit convocata chiar de… Roberta.

In prealabil, Comisia juridica a Camerei a votat, in unanimitate (USL + UNPR), pentru revocarea Rebertei, dupa ce USL a venit cu un raport in care Anastase este acuzata ca a incalcat regulamentul Camerei in sedintele plenului reunit din 20 si 27 septembrie 2011, cand s-a dat votul pentru numirea unor consilieri la Curtea de Conturi.

Cand a auzit ca PDL va ataca deciziile de astazi din Parlament, Zgonea a declarat ca “poa’ sa sesizeze si pe mama Curtii Constitutionale”.

Valeriu Zgonea a fost ales presedinte al Camerei Deputatilor cu 161 de voturi “pentru”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.