MAN: Verificare digitală, înainte de plecare

MAN Truck & Bus a adus modificări fundamentale ale designului instrumentului „verificare pre-drive”, din aplicația MAN Driver. Șoferii sunt acum ghidați prin procesul de verificare pre-drive pas cu pas, folosind un check list digital.

MAN și Asociația de asigurări de răspundere civilă a angajatorilor din Germania pentru transport, logistică poștală și telecomunicații au ajuns la un acord cu privire la sfera componentelor de camioane și remorci care trebuie verificate.

Funcția poate fi percepută de către unii șoferi ca o pacoste, dar regulile sunt reguli: trebuie să faci verificarea vehiculului. Înainte de a porni într-o cursă, fiecare șofer de camion trebuie să își inspecteze vehiculul pentru a se asigura că este în stare bună de funcționare. Scopul acestei prevederi este clar: legiuitorii vor să se asigure că toate camioanele de pe drum sunt în stare perfectă, pentru a preveni producerea accidentelor. Cuvântul cheie, aici, este „accident”. Dacă un accident care a implicat un camion este rezultatul unei probleme tehnice, administratorul flotei este obligat să demonstreze că verificarea prealabilă a vehiculului a fost efectuată pe camionul implicat. Noua verificare digitală pre-drive în aplicația MAN Driver nu numai că simplifică și profesionalizează munca de zi cu zi pentru șoferii de camioane, dar îi ajută și pe managerii de flotă.

Este de remarcat lista de verificare digitală, care îndrumă șoferul prin toate elementele vehiculului, inclusiv cabina, care trebuie, la rândul ei, inspectată. În acest scop, MAN a lucrat îndeaproape cu clienții, MAN ProfiDrive® și Asociația de asigurări de răspundere civilă a angajatorilor pentru industria de transport, logistică poștală și telecomunicații, pentru a aborda întregul conținut în mod ideal și în conformitate cu reglementările.

CHECK!

Primul pas al verificării pre-drive este identificarea vehiculului. Aceasta poate fi efectuată folosind seria VIN (numărul de identificare a vehiculului) – scanându-l cu un smartphone – sau șoferul poate selecta vehiculul din listă, dacă a fost deja înregistrat. Mai mult, dacă a fost atașată o remorcă, aceasta poate fi inclusă și ea. Lista de verificare ce este afișată la final îl ghidează pe șofer prin cabină și în jurul vehiculului, explicându-i în detaliu, în fiecare etapă, ce componente trebuie verificate și cum să facă asta.

Dacă un element este deteriorat sau defect, reprezentarea grafică a vehiculului va ajuta șoferul. Acesta poate utiliza reprezentarea grafică pentru a identifica partea specifică și a share-ui natura problemelor cu administratorul flotei, folosind descrierile de eroare stocate în sistem. Faptul că șoferul poate citi și selecta descrierile defecțiunilor în propria limbă, iar administratorul flotei le poate primi în limba selectată, este extrem de util. Acest lucru este posibil prin faptul că aplicația de verificare pre-drive este disponibilă în 16 limbi europene. În plus, șoferul are opțiunea de a adăuga imagini folosind smartphone-ul, de a share-ui locația și de a semna verificarea pre-drive.

Administratorul flotei are opțiunea de a trimite detaliile oricăror daune aduse vehiculului direct echipei de service MAN, astfel încât aceasta să poată asigura repararea rapidă a pagubelor. În cazul în care autoritățile cer detalii, administratorul flotei poate, de asemenea, să descarce și să imprime un document pdf cu verificările pre-drive de pe platforma RIO, permițându-le să efectueze verificările într-o manieră simplă.

Simplitatea în utilizare a aplicației și documentația completă a verificărilor pre-drive fac din această nouă funcție un exemplu de transformare digitală eficientă. Șoferul poate efectua verificarea înainte de a conduce, fără a se loga. Cu toate acestea, pentru a folosi toate celelalte funcții, cum ar fi posibilitatea de a trimite rapoarte de verificare pre-conducere către managerul flotei sau de a transfera un vehicul digital în cadrul organizației, o casetă RIO și o autentificare RIO sunt necesare. Cutia RIO este o caracteristică standard a echipamentelor pentru camioanele MAN încă din august 2017.

Sistemul este disponibil și în România.

MAN Driver

MAN Truck & Bus a prezentat noua aplicație MAN Driver la Salonul Internațional de Automobile din 2018, de la Hanovra, în Germania. Pe lângă verificarea pre-drive, aplicația oferă MAN Dealership Search, un sistem de apel de asistență la defecțiuni, un scurt manual de instrucțiuni și funcții noi pentru șoferi de pe portalul Mondial Trucker. Aplicația Driver este disponibilă gratuit pe sistemele de operare smartphone iOS și Android.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.