RENAULT TRUCKS. „Fabrica” de inovații CampX

Renault Trucks inaugurează CampX, o nouă facilitate dedicată inovației și colaborării, în cadrul premiselor sale de la Lyon. Conceptul „CampX by Volvo Group” – care există, deja, în Suedia, India și SUA – este, acum, implementat și în Franța. Misiunea este de a accelera inovația tehnologică și de afaceri, prin conectarea echipelor interne cu parteneri externi, în principal startup-uri.

Tehnologia evoluează extrem de rapid și este crucial să ținem pasul cu cele mai recente dezvoltări pentru mobilitate sustenabilă, pentru a rămâne relevanți și competitivi. CampX Lyon are grijă de un întreg ecosistem de startup-uri, care au fost selectate pe baza a trei aspecte principale – decarbonizarea, logistica urbană și disponibilitatea vehiculelor. Prin cooperare inovativă, CampX țintește să creeze soluții tehnice, produse și servicii și mai eficiente, pentru a face față provocărilor viitorului.

Accelerarea dezvoltării

Situată în „inima” sediului central al Renault Trucks de la Lyon, CampX by Volvo Group a fost proiectată să accelereze inovația tehnologică și în afaceri, prin a oferi spațiul și instrumentele necesare experților Renault Trucks, pentru a lucra în colaborare strânsă cu startup-uri și companii partenere.

„La Renault Trucks, inovația și colaborarea sunt stimulente-cheie pentru afaceri”, explică Marc Bougeois, directorul CampX Lyon. „A-i aduce alături pe experții noștri și pe startup-urile partenere ne permite să accelerăm inovația și să venim cu noi soluții de care vor beneficia nu numai clienții Renault Trucks, ci și industria, și societatea în ansamblu.”

Șapte acorduri semnate deja

Cu șapte acorduri de parteneriat de tip „win-win” deja semnate și cu aproximativ 30 de companii în portofoliu, CampX și-a dovedit, deja, eficiența.

„Unul din cazurile la care lucrăm își propune să reducă drastic timpul de imobilizare a vehiculelor cauzată de probleme legate de cablaje”, explică Marc Bourgeois. „Împărtășirea de cunoștințe și tehnologie între startup-ul ales și experții noștri a rezultat într-o soluție inovativă de îmbunătățire a productivității rețelei noastre, contribuind, astfel, la îmbunătățirea disponibilității vehiculelor clienților noștri.”

O abordare pragmatică

„Echipa CampX este deschisă la cererile colegilor de la Renault Trucks care sunt în căutarea unor oportunități tehnologice sau de afaceri, alături de parteneri. Odată ce cele două părți sunt reunite, ele pot forma un potențial parteneriat pentru a colabora și pentru a găsi rapid o soluție tehnică”, a declarat Marc Bourgeois.

Proiectată să semene cu un mini-campus, CampX Lyon dispune de 400 mp de facilități, potrivite pentru colaborare, care includ o cameră de creativitate, o zonă de socializare, un mini-amfiteatru și stații de lucru, în care echipele Renault Trucks și ale startup-urilor pot lucra cot la cot, în timpul perioadelor de construcție. Totul este conectat prin intermediul celor mai recente tehnologii.

Creat în 2019 de către Grupul Volvo, din care face parte și Renault Trucks, conceptul CampX este implementat, de asemenea, la premisele Grupului Volvo din Goteborg (Suedia), Bangalore (India) și Greensboro (SUA). Până în prezent, CampX a permis unui număr de peste 50 de startup-uri la nivel mondial să colaboreze cu Grupul Volvo.

traducerea și adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.