Daniel Diaconescu, numit interimar la conducerea ANAF şi şef la Antifraudă

1

Premierul Dacian Cioloş l-a numit astăzi pe Daniel Diaconescu, şeful Direcției Generale de Informații Fiscale, preşedinte interimar al ANAF, în urma demiterii lui Gelu Diaconu, şi vicepreşedinte al instituţiei, cu rang de subsecretar de stat, care coordonează Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Totodată, prim-ministrul i-a eliberat din funcţie pe Gelu Diaconu şi pe vicepreşedintele ANAF Mihai Gogancea-Vătăşoiu.

Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial în această seară.

Cine este Daniel Diaconescu

Daniel Diaconescu a fost numit în 8 ianuarie 2010 director general al Direcţiei Generale de Planificare Strategică şi Monitorizare a Realizării Creanţelor Bugetare, în cadrul ANAF.

În noiembrie 2010 a devenit directorul general al Direcției Generale de Informații Fiscale, funcţie pe care a deţinut-o până astăzi.

Este căsătorit şi are un copil.

Avere

Potrivit ultimei Declaraţii de avere, depusă în luna mai 2015, Diaconescu deţine:

– două terenuri intravilane în judeţul Argeş, de 4.400 mp, în Valea Mare Pravăţ, dobândit în anul 2004, şi de 2.000 mp, în Ştefăneşti, dobândit în 2005.

– o casă de 88 mp în Valea Mare din 1988 şi un apartament în Bucureşti, de 81 mp

– două maşini: un BMW cumpărat în anul 2009 şi un Peugeot, din 2012

A contractat un credit de 38.000 de euro  în anul 2007, cu termen scadent în 2032.

A obţinut din salariu 87.036 lei de la ANAF şi 17.837 indemnizaţie de la Loteria Română, în anul 2014.

Soţia lui lucrează la ITM Bucureşti şi a câştigat în anul 2014 din salariu 28.150 de lei.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. Numai oameni saraci la ANAF-ul asta! Nu asta ar fi problema!. Problema este ca i-am vazut pe baietii si fetele astea(foarte dragute de altfel!) numai prim buticuri. N-am dat de ei prin Carrefour, Auchan( unde se fura pe fata , va spun din proprie experienta!), Kaufland pe la CNADNR, sau rpin casele baietilor astia saraci din Guvern ,Parlament ,etc.Nu i-am vazut prin centrul Timisoarei, nu i-am vazut in Turnisor -Sibiu, nu i-am vazut prin Buzescu, nu i-am vazut pe nicaieri unde se vede cu ochiul liber ca se fura. Nu i-am vazut acasa la Videanu, Berceanu, Truica ,Popoviciu,Udrea, etc. Ii invit la mine poate ii intereseaza cum am reusit sa am trei masini! Asta echivaleaza cu un autodenunt. Cel putin asa poate, imi explica si mie in ce fel functioneaza aceasta mirobolanta firma care cred ca s-a nascut cu ochelari de cal si indiferent cine ar fi acolo sef tot Orbescu o sa-l cheme ca pe un personaj interesant al lui Zaharia Stancu!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.