Oferta Basescu valabila pana maine dimineata: “Antonescu, Ponta si presedintii Parlamentului sa ma invite sa le dau 6 solutii de stopare a izolarii Romaniei de UE”

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, vineri seara, ca poate oferi 6 solutii pentru stoparea “degradarii si procesului de izolare a Romaniei de Uniunea Europeana”, daca va fi invitat la o intalnire de primii 4 oameni in stat – dar numai cu toti, nu doar cu unii dintre ei – si numai pana sambata dimineata la 9, intrucat dupa aceea va pleca din Bucuresti. Este vorba despre presedinteleinterimar atl tarii, premier si prersedintii Senatului si Camerei Deputatilor. “Prin ceea ce au facut in tara, au facut cel mai mare rau care putea fi facut in acest moment”, a aratat el. “Eu fac o oferta publica, ca om cu multa experienta, cu 8 ani in care am participat acolo unde s-au creat cele mai importante directii pe care sa mearga Uniunea. Ei nu stiu ca Romania a fost un participant la stabilirea acestor directii, si nu un participant nesemnificativ”, a precizat Basescu, avertizand insa ca solutiile lui “sunt costisitoare”.

“Fac o oferta publica lui Crin Antonescu, presedintele interimar al republicii, presedintelui Senatului, domnul Filip, presedintelui Camerei Deputatilor, domnul Zgonea, si prim-ministrului Victor Ponta. Eu maine dimineata plec din Bucuresti. Daca pana maine dimineata cei 4 se aduna, sunt gata sa merg sa le spun care sunt solutiile sa salveze ce mai e de salvat”, a declarat Basescu, la sediul sau de campanie.

El a sustinut ca sunt solutii de diminuare a impactului actiunilor Guvernului si ale Parlamentului din ultima perioada, precizand, insa, ca acestea sunt “costisitoare”.

“Sunt solutii sa stopam degradarea si procesul de izolare care a inceput, e in plina desfasurare. Am obligatia sa o fac, daca vor avea amabilitatea sa ma invite la o discutie, dar trebuie sa fie toti patru, pentru ca toti patru au misiuni. Sunt solutii sa stopam degradarea si procesul de izolare a Romaniei, care a inceput. Solutiile nu sunt usoare, dar pot fi facute foarte rapid, in interesul national”, a completat Traian Basescu.

“Opt ani am construit cu migala credibilitatea Romaniei in interiorul UE”

“In ce priveste evolutiile din ultimele zile, as vrea sa spun un lucru care ma doare: opt ani cat am fost presedinte, impreuna cu Guvernul, cu MAE in mod deosebit, am construit cu migala credibilitatea Romaniei in interiorul UE. A fost unul din obiectivele mele, care parea foarte greu de atins in 2007 cand am devenit membri ai UE, pentru ca intrasem cu foarte multe semne de intrebare. Cu migala, cu loialitate fata de obiectivul de a integra Romania in lumea civilizata, am reusit sa construim credibilitatea acestei tari, chiar daca acasa aveam destule probleme din punct de vedere al capacitatii active”, si-a inceput presedintele suspendat expozeul

“Ne-am afirmat ca o tara loiala valorilor europene si a partenerilor ei. E o mare minciuna daca cineva spune ca am fost altceva decat parteneri loiali care au respectat valorile UE’, a continuat el.

“Actualii conducatori au servit clientela puscariabila si sunt complet decredibilizati”

“Ca urmare a sapatmanii negre, Romania s-a decredibilizat profund. Actualii conducatori, fie ca vorbim de presedintele interimar al republicii, fie de primul ministru, sunt complet decredibilizati iar efectele sunt greu de evaluat acum. Va asigur ca raul pe care l-au facut acesti oameni romanilor prin iresponsabilitate, prin dorinta de a servi clientela puscariabila, e imens, si ne vor trebui ani sa revenim la un nivel de credibilitate care sa ne faca din nou parteneri”, aacuzat Basescu.

“Azi am ajuns o tara care primeste instructiuni”

El a spus ca Romania “a avut in acesti opt ani contributii multe la evolutiile si deciziile in plan european”. “Azi am ajuns o tara care primeste instructiuni. Cand se ajunge la acest stadiu, este un moment in care tara respectiva poate fi considerata izolata, iar pentru conducatorii tarii usile sunt inchise”, a atentionat presedintele suspendat.

Presedintele suspendat i-a transmis lui Crin Antonescu sa ii asculte sfatul pe care i l-a dat atunci cand i-a predat biroul de la Cotroceni: “Am inteles ca dl presedinte interimar Crin Antonescu a facut un apel la mine legat de denigrarea tarii in strainatate. Este evident ca a ramas la nivelul unui barfitor. Daca vrea sa stie de ce sunt atat de puternice reactiile lumii occidentale la adresa actualei conduceri, ii fac o recomandare: in stanga biroului sunt trei telefoane mari. E unul negru cu 12 butoane. Trebuie sa apese pe al treilea buton si va ridica receptorul un om care stie exact cine a facut rau Romaniei si ma tem ca primele doua nume cu care acel om, care nu minte niciodata, o sa inceapa, vor fi Crin Antonescu si Victor Ponta”.

“I-am spus cum e cu butoanele cand am plecat, acum i-am reamintit cu butonul. Nu sunt capitalele, sunt institutii ale statului roman, care iti dau situatia corecta. Sunt multi oameni din administratia de stat si care lucreaza cu presedintele si stiu ca daca mint raman fara cap, generic vorbind”, a mai spus Basescu, insistand cu oferta: “La orice ora din aceasta noapte, sunt la dispozitia lor”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.