Seful Directiei Silvice Arges, prins cu mita

Ion Dobrinoiu, directorul Directiei Silvice (DS) Arges, a fost retinut, vineri, de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA, pentru ca a luat 12.000 de lei mita de la seful Ocolului silvic privat Dragoslavele. Denuntatorul, Florin Paun, este si administrator al SC Explorer Marcos Wood SRL Stoienesti, din judetul Arges, el sesizand organele de ancheta dupa ce a depus suma care i s-a cerut in locul indicat de superiorul sau.

Potrivit procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Pitesti, in 22 februarie 2012, Ion Dobrinoiu, in calitate de director coordonator al Directiei Silvice Arges, a primit ca mita suma de 12.000 lei de la Florin Paun, administrator la S.C. Explorer Marcos Wood SRL Stoenesti, judetul Arges, pentru a-i facilita atribuirea unui contract de exploatare masa lemnoasa din domeniul silvic public, suma de bani fiind gasita la perchezitiile domiciliare efectuate.

Dobrinoiu este prezentat Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, iar fata de Florin Paun, procurorii au dispus masura preventiva a obligarii de a nu parasitarape o perioada de 30 de zile, se arata intr-un comunicat al DNA.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul MAI – Directia Generala Anticoruptie si Inspectoratul de Politie al judetului Arges. (M.S.)

1 COMENTARIU

 1. Către procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA

  Adest individ este cunoscut ca unul ce administreaza Directia Silvica ca pe propria mosie , solicitandu-si partea din toate afacerile cu lemn ce se afla in raspunderea sa , in folosul sau si al lui Gogu Davidescu ( fost sef al D S Arges) , fiind omul de curte al acestuia si avand in permanenta sprijinul sau fatis , indiferent de actiunile sale , mai mult sau mai putin legale.
  A reusit astfel sa acumuleze o avere impresionanta ( avere care nu poate fi justificata pe baza salariului de functionar, dar care trebuie sa fie verificata ) si care prin intimidare si santaj a impus un regim de teroare in randul subordonatilor pentru a constrange firmele ce fac afaceri cu lemn sa “dea dreptul”.
  In fond acest individ continua politica lui Gogu Davidescu la sefia DS Arges , continund acumularea de averi in modul descris mai sus , lucru care i-a propulsat in politica si prin intermediul acesteia pe niste pozitii administrative ( sefi de institutii publice ), pentru care altminteri nu i-ar fi recomandat resursele lor intelectuale limitate.
  Cei 2 sunt cunoscuti in mediul lor ca mari amatori de alcool si petrceri deocheate , considerandu-se de neatins si sfidandu-i pe cei din jur.
  Adresati-va va rog organelor de cercetare din Politie si veti avea surpriza ca Dobrinoiu a mai facut obiectul unor dosare de cercetare pentru pentru care s-a dispus sistarea cercetarilor in mod “miraculos”.
  Acesta se considera de neatins bazandu-se pe sprijinul ginerelui sau (judecator la Curtea de Apel Pitesti), iar daca doriti ca actiunile dvs. sa aiba succes predati cazul procurorilor din Bucuresti pentru a nu deveni obiectul presiunilor magistratilor locali sau Prefectului.
  Este interesant de urmarit reactia lui Gogu Davidescu pentru a-l scoate “basma curata” pe Dobrinoiu, stiind ca toate firele conduc si catre el.

  Concluzii:
  A. FAPTE
  ION DOBRINOIU SEF DS ARGES :
  – Mita in cazul prezentat de media
  – Impunerea (prin santaj si teroare in randul subalternilor) unui sistem organizat de colectare a spagii de la firmele care fac afaceri cu lemn in Arges , in folosul sau si al lui Prefectului Gogu Davidescu , care-i asigura protectie;
  – Acumularea de averi ce nu pot fi justificate si trebuie sa fie confiscate;

  GOGU DAVIDESCU PREFECT ARGES :
  – Interventii pentru stoparea cercetarii de catre Politie in cazul unor dosare ce il au ca autor pe Dobrinoiu;
  – Practicarea acelorasi metode ca cele descrise mai sus ,cu scopul acumularii de averi uriase ce nu pot fi justificate , pe perioada cat a detinut functia de sef al DS Arges, astfel:
  #Improprietarirea unor cetateni din Bradu cu terenuri din Padurea Trivale (prin schimburi ilegale de terenuri)
  #Realizarea unui drum pana la vila proprie din padurea Trivale prin defrisarea ilegala, fara acte, a acestui drum, prcum si alte numeroase abuzuri despre care puteti obtine informatii de la fostii sefi ai Ocoalelor silvice.

  DIRECTII DE URMAT :
  – Continuarea si extinderea cercetarilor asupra cazurilor amintite nai sus precum si verificarea averilor celor 2;
  – Demascarea eventualelor presiuni din partea Magistratilor sau Prefectului si eventual predarea cazului la Bucuresti;
  – Suspendarea din functie a lui Dobrinoiu si audierea imediata a subordonatilor acestuia dar si a fostilor sefi de Ocoale Silvice pentru stabilirea adevarului;
  – redeschiderea dosarelor de cercetare de la politie in ceea ce-l priveste pe Dobrinoiu si stabilirea adevarului

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.