Telverde turistic 0800.86.82.82, infiintat de MDRT

Hotelurile si pensiunile membre ale Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) au oferit adapost, mese si bauturi calde gratuite persoanelor care au ramas blocate in trafic din cauza viscolului, dar s-au putut deplasa pana la structurile de cazare. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a infiintat un comandament in acest sens si o linie verde, la care au sunat aproape 200 de persoane inzapezite cu masinile, 44 dintre ele beneficiind de sprijinul patronilor din turism. Telverde turistic 0800.86.82.82 va ramane functional pentru a oferi informatii celor afectati de aici inainte de conditiile de vreme, dar va functiona si in scopul in care a fost infiintat: de a primi sugestii si/sau reclamatii de la turisti.

La linia verde au Printre cei ajutati de initiativa MDRT se numara 30 de personae, care au primit gazduire intr-o pensiune din Maracineni (judetul Buzau), zona puternic afectata de caderile de zapada si viscol. De asemenea, au mai fost pensiuni sau hoteluri din Focsani, Giurgiu, Slobozia, Urziceni si Calarasi.

 “Decizia a venit firesc, mai ales ca ieri erau sute de oameni blocati pe sosele din cauza vremii potrivnice si a conditiilor de drum impracticabile. Acest tip de mobilizare si solidarizare a intregii industrii a turismului ne reda speranta ca ne indreptam in directia buna. Sa vii in ajutorul celui aflat in dificultate genereaza cu siguranta un important capital de imagine hotelierilor si  proprietarilor de pensiuni. Dovedim ca impreuna putem sa facem lucruri foarte bune”, a declarat Elena Udrea.

Ministrul Turismului le multumeste tuturor patronilor pensiunilor si hotelurilor care i-au cazat pe cei blocati pe drumuri din cauza viscolelor. “Au facut un act generos, dand dovada de solidaritate cu aproapele. In mod sigur, bunavoita de care au dat dovada nu va ramane nerasplatita. Personal, ma bucur si de faptul ca MDRT a reusit sa contribuie activ la salvarea de vieti omenesti, chiar daca nu sta in sarcina ministerului interventia in teren in astfel de situatii”, a mai spus Udrea.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.