Udrea se întoarce în Arestul Poliției

Instanţa supremă a admis astăzi propunerea procurorilor DNA de arestarea preventivă pentru 30 de zile a Elenei Udrea, din 25 februarie până la 26 martie inclusiv, pentru mai multe fapte de corupție comise în dosarul “Gala Bute”, ea urmând a fi încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, în jurul orei 16.00.

Mandatul de arestare a fost emis pentru următoatele infracţiuni:

– luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec;

– luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA;

– luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani;

– abuz în serviciu, în legătură cu organizarea “Galei Bute”.

În decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se arată că au fost respinse acuzaţiile DNA de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de Elena Udrea tot la instanţa supremă, urmând a fi luată în discuție peste câteva zile de un alt judecător de drepturi și libertăți. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.